Επικοινωνήστε μαζί μας

(210) 9849800

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μήνυμα

Λάβαμε το μήνυμά σας και θα επικοινωνλησουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Παραλάβαμε επιτυχώς το αίτημά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν Close this notice.

Προσφορά Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Όχημα:

Παραλάβαμε επιτυχώς το αίτημά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν Close this notice.

Πρόταση Ασφάλισης Υγείας

Πόσα παιδιά υπάρχουν στην οικογένεια από ενός μηνός έως 17 ετών;

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Σας ενδιαφέρει η ασφάλιση όλων των μελών της Οικογένειας;

Ναι Όχι
Παραλάβαμε επιτυχώς το αίτημά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν Close this notice.

Πρόταση Ασφάλισης Κατοικίας

Το σπίτι σας...

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Παραλάβαμε επιτυχώς το αίτημά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν Close this notice.

Πρόταση Συνταξιοδοτικου Προγραμματος

Παραλάβαμε επιτυχώς το αίτημά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν Close this notice.
3 έτη ago · by · Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για ακτινοθεραπεία σε Δημόσιο νοσοκομείο ραντεβού τον Μάρτιο του 2017! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές

Για ακτινοθεραπεία σε Δημόσιο νοσοκομείο ραντεβού τον Μάρτιο του 2017! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές

Γολγοθάς εξακολουθεί να είναι ακόμη μία ακτινοθεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο αφού η αναμονή φθάνει και τον Μάρτιο του 2017.
Η ζωή χιλιάδων ασθενών κρέμεται σε μια κλωστή αφού παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες για ελλείψεις μηχανημάτων ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, η αναμονή συνεχίζει να είναι 6 και 7 μήνες.
Αποτέλεσμα είναι πολλά περιστατικά να μην φθάνουν καν για ακτινοθεραπεία αφού οι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους πριν ακόμη υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ήδη ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες για τις καθυστερήσεις έναρξης της ακτινοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τον περασμένο Μάιο είχε ζητήσει τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για τις μεγάλες αναμονές για έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών, με αναφορά που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα. Ο ΙΣΑ έκανε λόγο για απαράδεκτη και εγκληματική αναμονή που μπορεί να φθάνει έως και τους έξι μήνες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Γιώργος Πισσάκας εξηγεί στο HealthReport.gr: «Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις σε πολλά νοσοκομεία το επόμενο ελεύθερο ραντεβού για ακτινοθεραπεία είναι τον Μάρτιο του 2017. Όμως σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου όπως κεφαλής και τραχήλου ή σε κάποιες μορφές γυναικολογικού καρκίνου η έναρξη της ακτινοθεραπείας πρέπει να είναι άμεση»!

Σύμφωνα με τον κ.Πισσάκα ετησίως στη χώρα μας περίπου 30.000 ασθενείς χρειάζονται ακτινοθεραπεία αλλά τελικά μόνο 22.000 με 23.000 φθάνουν σε ακτινοθεραπευτικά τμήματα για να υποβληθούν στη θεραπεία.
Η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ήδη μελετά το γεγονός και συγκεντρώνει στοιχεία γιατί χιλιάδες ασθενείς δεν κατορθώνουν να κάνουν τελικά ακτινοθεραπεία ενώ τη χρειάζονται.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να αποδείξουμε και με στοιχεία πια, ότι τελικά οι ασθενείς που δεν κατορθώνουν να φθάσουν για ακτινοθεραπεία λόγω έλλειψης μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, χάνουν τελικά τη ζωή τους εξαιτίας αυτού» σημειώνει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Θανάτους λόγω καθυστέρησης στην ακτινοθεραπεία είχαν καταγγείλει και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία πρόσφατα (ΠΟΕΔΗΝ). Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Πεθαίνοντας για μια ακτινοθεραπεία στο ΕΣΥ! Οι πολύμηνες αναμονές και τα χαλασμένα μηχανήματα»

Απλήρωτοι και οι ιδιώτες για τις ακτινοθεραπείες

Και την ώρα που οι περισσότεροι ογκολογικοί ασθενείς οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες λόγω αδυναμίας του δημοσίου, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τις θεραπείες αυτές μέσα στο 2016 στον ιδιωτικό τομέα.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ενώ η διαδικασία εκκαθάρισης για τους πρώτους μήνες του 2016, επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να πληρωθούν τα ιδιωτικά κέντρα και νοσοκομεία, η διαδικασία …κόλλησε για άλλη μια φορά.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να «σηκώσει» τα νέα δεδομένα που προστίθενται, καθώς πλέον τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υποβάλλουν και πλάνο ακτινοθεραπείας με όλα τα στοιχεία για τις θεραπείες που πραγματοποίησαν.

Αποτέλεσμα όμως είναι να μην έχει καταβληθεί στον ιδιωτικό τομέα ούτε ένα ευρώ μέσα στο έτος και να κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα οι ακτινοθεραπείες των ασθενών.

Σύμφωνα με τον κ.Πισσάκα εάν όλοι οι ασθενείς που είχαν ανάγκη υποβάλλονταν τελικά σε ακτινοθεραπεία (περίπου 30.000), το κόστος δε θα ξεπερνούσε τα 70 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ με βάση πρόχειρους υπολογισμούς καθότι τα στοιχεία διατηρούνται κατά τη γνωστή τακτική μυστικά, διαθέτει κοντά στα 20 με 22 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κυβέρνηση από την πρώτη περίοδο ήδη της διακυβέρνησής της είχε διαφημίσει δεόντως ότι ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς να πηγαίνουν δωρεάν στον ιδιωτικό τομέα για ακτινοθεραπείες.

Μάλιστα με βάση τον πρώην υπουργό Υγείας Π.Κουρουμπλή είχε ήδη καταρτισθεί το σχέδιο της συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο η διαδικασία μπλόκαρε στη συνέχεια.

Δείτε ΕΔΩ πως ναυάγησε η συμφωνία: «Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ- Ιδιωτικών Κλινικών! Στον αέρα ακτινοθεραπείες και χειρουργεία»

Μ αυτά και μ αυτά όμως σήμερα χιλιάδες ογκολογικοί ασθενείς ψάχνουν με …μέσον μία θέση στο δημόσιο τομέα προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία και να σώσουν τη ζωή τους.

Comments

Comments are closed.

Take care of your child

Insurances for
your child's future

Curabitur iaculis ante a nibh vulputate sollicitudin.

Στοιχεία Γραφείου

Ασφαλιστικό Γραφείο
Κωνσταντίνος Καταγάς

Ραιδεστού 1
Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

E-mail address:
info@real-insurance.net

(210) 9849810

Ώρες Επικοινωνίας: 8:00πμ - 9:00μμ